Saç Ekimi Yaptırmadan Doğal Saça Sahip Olun!

Saç Ekimi Yaptırmadan Doğal Saça Sahip Olun!

 Saç Ekimi Yaptırmadan Doğal Saça Sahip Olun!
 

Kimse saçlarının dökülmesini istemez. Saç bizim bir temsilimizdir ve günlük yaşamımız üzerinde büyük bir etkisi vardır. Saç dökülmesinin dünya çapında erkekler arasında çok yaygın olmasına rağmen, psikolojik etkileri hakkında çok az şey konuşuluyor. Araştırmalar sonucunda, 20 - 40 yaş aralığındaki bir çok erkeğin saçsızlıktan dolayı psikolojik sorunlar yaşadıkları öğrenilmiştir. Saç dökülmesi sorununu yaşayan erkekler depresyona giriyor. Sosyal kaygı geliştiriyor ve özgüvenleri azalıyor.  Çünkü onların imajları saç dökülmesi ile alakalı olarak olumsuz yönde değişmektedir. Saç dökülmesi ve saçsızlığın erkekler üzerinde ne kadar büyük bir etkisi olduğu günümüzde hafife alınmaktadır. Pek çok insan için saçlarının dökülme süreci travmatik bir deneyim olabilir. 

Herkesin saç görünümüyle duygusal bir bağı vardır.Bu yüzden filmlerde saçları dökülen erkeklerin çekici olmadığını lanse ederler.  Genç yaşta olan erkekler özellikle çirkin görülmekten ve saçsızlıktan dolayı alay konusu olmaktan çekinirler.Saçsızlık sorunu her bireyin başına gelebilir. 

 

Saç Dökülmesinin Ana Sebepleri:
 

  • Stres
  • Saç Hastalıkları
  • İlaç Tedavisi Zamanı Yan Etki
  • Vitamin Eksikliği
  • Hormonal Değişiklikler
  • Yaşlanma
     
Hiçbir erkek tüm hayatı boyunca saçsızlık sorunu ile yaşamak zorunda değildir.Bu nedenle erkeklerin özgüvenlerini geri kazanmaları ve eskisinden de daha iyi hissetmeleri için çözüm üretilmesi gerekiyordu. Tabii ki de çözüm bulundu!
 

Saç Değiştirme Sistemi Nedir?
 

Erkek Protez Saç | Öncesi Sonrası
 

Saç değiştirme sistemleri, saç dökülme sorunu yaşayan erkeklerin görünümünü önemli ölçüde değiştirmeyi mümkün kılar. Erkekler için protez saç sistemi, saç dökülme sorunu için geçici bir çözüm sağlayan cerrahi olmayan bir alternatiftir.Protez saç sistemleri doğal insan saçları veya sentetik saçlardan üretilir. Saç seyrelmesi veya saç dökülmesinden etkilenen cilt alanını kaplar. Bu saç sistemlerine protez saç veya protez peruk adı verilmiştir. Protez saç sisteminin tabanı, bireyin kafa derisine çift taraflı medikal bantlar yardımı ile yapıştırılır. Kişinin arzu etmiş olduğu saç modeline göre kesilir ve şekillendirilir.  Bu da protez saç sisteminin doğal saçtan farksız görünmesini sağlar. 
 
Erkekler için bir protez saç sisteminin büyüklüğü, saç dökülmesi yaşayan kafa derisi alanının ölçümüne göre belirlenir. Saç dökülmesi artık kabullenilmesi gereken bir durum değil. Saçsızlık sorunu yaşayan erkeklerin sayısı çoğaldıkça, protez saç sistemi üreticileri yavaş yavaş saç sektöründe büyük bir rol sektör haline gelmiştir. Erkekler için protez saç sistemlerinin görünümünü ve işlevini iyileştirmek için daha fazla çaba, araştırma ve teknoloji kullanılmıştır.Protez saç sistemleri kullanıcılarımızın cildine doğru bir şekilde yerleştirildiğinde, saçların gerçekten de kafa derisinden çıktığı izlenimini vermektedir. 

Protez saç sistemleri, saç derisindeki insan saçının doğal görünümünü ve dokusunu geri kazandırmak, saç dökülmesini veya saç seyrelmesini gizlemek için kullanıcının saçına yoğunluk ve renk eşleşmesine odaklanarak tasarlanmıştır. Protez Saç sistemleri kesintisiz bir genel etki yaratma yeteneğine sahiptir.

 

Protez Saç  Sistemlerinin Temel Yapısı
 

Erkekler için bir protez saç sistemi oluştururken, temel bileşenler hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Herhangi bir protez saç sisteminin yapımında, hem saçın kalitesi hem de temel malzemeler, yüksek kaliteli bir protez saç sisteminin oluşturulmasında çok önemlidir.
 
Protez Saç üretiminde Kullanılan Ham Saçlar
 
Bir protez saç sisteminin temel yapısını bilmek, kullanıcılarımızın kendileri için en uygun ve en iyi saç sistemine karar vermesine yardımcı olacaktır.
 

Saç Kalitesi:
 

Protez saç sistemlerinde kullanılan saçın kalitesi, kullanacağınız protez saç sistemlerinin uzun ömürlülüğünü ve kullanılabilirliğini büyük ölçüde etkiler. Protez Saç sistemleri insan saçı veya Sentetik saçtan imal edilmektedir. Sentetik saçlarda kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadırlar. Isıya dayanıklı Fiber Kanekalon ve ısıya dayanıklı olmayan Kanekalon.
 
  • Protez Saç sistemlerindeki kullanılan ana renk tonları gerçek insan saçıdır. Tek kişiye ait insan saçından hazırlanan protez saç sistemleri, en yüksek kaliteli protez saç olarak bilinmektedir. İnsan saçı daha elverişlidir çünkü;
     
  • Erkekler için protez saç sistemlerinin daha doğal görünmesini sağlar.
     
  • Renklendirme, ısı kullanımı ve perma işlemlerinin kolaylıkla protez saçınıza uygulaya bilmenize olanak tanır.
     
  • Sentetik saçlardan daha uzun ömürlüdür.
     
  • İnsan saçından üretilen protez saç sistemleri nemlendirilmiş,  parlak ve doğal bir görünüme sahiptir.
     
  • Fiber Sentetik saçlar, insan saçının görünümünü taklit eden plastik Elyaftan ve Kanekalondan yapılmış yapay saçlardır. Sentetik saçlar, doğal saçlarla karşılaştırılması iyi bir seçim değildir çünkü;
     
  • 200 C° Isıya dayanıksızdır, çabuk büzüşür.
     
  • Boyanamaz, veya permalı olamaz.
     
  • Saçınızı istediğiniz gibi her yöne ayırmaya uygun değildir.
     

Temel Malzeme:
 

Protez saç sistemlerinde temel malzemelerin çok büyük rolü vardır. Protez saç sistemlerinin temel malzemeleri, kullanıcılarımızın yaşam tarzlarına ve bireysel ihtiyaçları doğrultusunda, onlar için protez saç sistemleri seçiminde çok önemli bir rol oynar. Protez saç sistemi yapımında kullanılan en yaygın 3 temel malzeme Dantel, Monofilament tül ve Suni deridir.
 
  • DANTEL - nefes alabilen özelliğe sahip olan bir protez saç sistemi taban malzemesi olmasıyla bilirnir. İsviçre danteli veya Fransız danteli olarak 2 çeşidi vardır. Dantel malzemesi, kullanıcıya doğal bir görünüm kazandıracak ince örülmüş bir ağdan yapılmıştır. Yumuşak, hafif, ve dayanıklıdır. Hafif ve orta saç yoğunluğu gerektirir.
     
  • MONO - Monofilament olarak da bilinen Mono, Protez saç sistemleri için en sağlam taban olarak bilinmektedir. Naylon ve Polyester karışımından yapılmış ince dereceli bir gazlı bez görünümündedir. Dayanıklılığı, daha ağır saç yoğunlukları ve çok yönlü şekillendirme için özel olarak tasarlanmıştır. Daha yoğun bir saç görünümü arzu eden kullanıcılarımız için tam ideal bir seçimdir. Mono Tabana sahip olan protez saç sistemlerinin dayanıklılığı dantel tabanlı sistemlerden daha kuvvetlidir.
     
  • Suni Deri - Poly altyapı olarak da bilinir, çok ince bir poliüretan malzemeden yapılır. Bu malzeme, protez saç sistemlerinin kullanıcılarımızın ten rengiyle eşleşmesini sağlayacak şeffaf bir malzemedir. Aynı zamanda saçın, kafa derisinde doğal bir görünüm vermesini sağlar. Saç telleri, protez saç sistemine "V" şekilli tek düğüm ve "V" çift düğüm ile düğümlenir veya cilt tabanına enjekte edilir. Bu da protez saç sistemine doğal bir görünüm verir. Hatta kenardan birisi protez saçın diplerine dokunsa bile onu orijinal saçtan ayırt edemez.
     
  • Kombinasyon – dedikte, erkekler için bir protez saç sisteminin farklı temel malzemelerden hazırlanması anlaşılıyor.
     

Protez Saç Sistemleri Nasıl Uygulanır?
 


 

,
Protez saç sistemleri saç dökülmesine karşı en iyi çözümdür. İlk kez, kullanıcının asıl endişesi doğal görünüp görünmeyeceğidir. Protez saç sisteminin nasıl hayat değiştirdiğine dair binlerce referans var. Kullanıcılarımız protez saç sistemlerini seçerken renk, yoğunluk, doku, temel malzeme, saç tipi gibi özellikler açısından ne aradıklarına karar verilebilir. Bir sonraki adım şunları içerecektir ;
 
  • Ölçü Alma Nasıl Yapılır?
     
  • Doğal Saçınıza Uygun Ünite ve Saç Rengi.
     
  • Daha önceden kullanıcıların Protez saç sistemleriyle alakalı sordukları soruları inceleyerek.
     
Kullanıcılarımız kendi seçimleri doğrultusunda protez saçlarını kendileri uygulayabilir veya bir protez saç uygulama merkezinden yardım alabilirler. Protez saçın veya protez perukun doğru bir şekilde uygulanması için uygulama adımlarını sırasıyla yapmak gerekmektedir.
 

Protez Saç Sistemleri Güvenli midir?
 

Protez saç sisteminin daha fazla saç hasarına neden olabileceği endişesi her zaman vardır. Bir saç değiştirme sisteminin en büyük avantajlarından biri, saç dökülmesiyle başa çıkmada sorunsuz ve en güvenli seçenek olmalarıdır. Protez saç sitemleri satın alırken yüksek kaliteli ürün seçtiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Protez saçınızı saygın bir üreticiden alın. Pürüzsüz, yumuşak, rahat ve nefes alabilen yüksek kaliteli bir protez saç sistemi edinin. Düşük kaliteli bir saç sistemi, kullanıcının cildinde kaşıntılar olmasına ve hatta cilt derisinin tahrişine neden olabilir. Protez saç modellerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için www.swellhair.com.tr web adresimizi inceleyebiliriniz. Protez Saç uygulama ve bakım ürünlerini ise online olarak www.protezsacsepeti.com web adresimizden güvenle satın alabilirsiniz.
 

Protez Saç | Bakım ürünlerini Güvenilir Satıcıdan Al
 

Protez saç sistemleri uygulamasında sıvı yapıştırıcıların kullanımı, saç sisteminin düzgün bir şekilde sabitlenmesi, doğru konumlandırılması ve protez saç sisteminin güzel bir görünüme sahip olması için mükemmel bir seçenektir. 

Protez saç sıvı yapıştırıcıları ve bantları cilt dostudur ve kafa derisinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Cildi aşırı hassas olan kullanıcılarımız için su bazlı protez saç yapıştırıcılarını kullanmalarını öneriyoruz. Ancak yine de doktor tavsiyesi almanızda fayda var.

Protez saç uygulamalarında cilt koruyucu ürünler kullanın. Bu ürünler uygulama işleminden önce cilde sürülür, cilt ile yapışkan bağ arasında koruyucu bir bariyer oluşturur. Hassas cilde sahip insanlar için terlemeye ve yağlara karşı cilt koruyucular mükemmel bir koruma sağlar. Aynı zamanda cilt koruyucuları cildinizde oluşabilecek tahrişleri önler.

Cildinizde Oluşabilecek Olası Hasar Nasıl Önlenir?
 

Protez saç sistemleri veya yapıştırıcı kullanımının saçınızı ve saç derinizi nasıl etkileyebileceği konusunda şüpheleriniz olması çok normaldir. Bir protez saç bandının veya yapıştırıcının yanlış kullanılması, saç derisinin tahriş olmasına ve uygulamanın gerçekleşememesine sebep olur.
 
  • Yapıştırıcıları talimatlara ve kullanım sürelerine uygun olarak kullanın.
     
  • Saç derisinde veya protez saç sisteminde kalıntı bırakmayın.
     
  • Sıvı yapıştırıcıyı sadece protez saç sistemi için özel olarak tasarlanmış bir sökücü ile çıkarın.
     
  • Yapışkan bir bağ ile sabitlendiğinde protez saç sistemini zorla çıkarmaya çalışmayın.
     
  • Cildinize ve ünitenizi kaba bir şekilde davranmamaya çalışın.
     

Protez Saç Kullanımı Öncesi ve Sonrası: (Before & After)
 

Erkek Protez Saç | Öncesi & Sonrası
 

Protez Saç Sistemleri:
 

Erkek Protez Saç Modeller | Altyapıları
 

Avantajları:
 

  • Fiyatı uygun olduğu için bir saç ekiminden çok daha ucuza mal olur ve ortalama bir kişi bir tane veya iki tane satın alabilir.
     
  • Hafif ve rahattır.
     
  • Uygulandığı andan sonuç vermeye başlar, bekletmez. Kullanıcı saç dökülme sorununu anında gizleyebilir ve güzel görünümlü, şekillendirilmiş bir saça sahip olur. 
     
  • Saç sisteminin şekillendirilmesi ve rengini değiştirme işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilir.
     
  • Herkes kullanabilir. Saç derisi ne kadar kötü hasar görmüş olursa olsun, herkes protez saç sistemini kullanabilir. Kafa derinizde saç dökülmesi olan tüm bölgeleri kapatır.
     
  • Cilde uyumludur.
     
  • Cildinizde herhangi bir acı hissetmezsiniz.
     
  • Hiçbir komplikasyon yok.
     
  • Kullanıcı, protez saç sistemini kendi zevkine göre şekillendirebilir.
     
  • Bir kişinin protez saç sistemi ile herhangi bir saç şekline bağlı kalması zorunlu değildir.
     
  • Yüksek kaliteli protez saç sistemleri, neredeyse fark edilemeyecek kadar doğal bir görünüm sunar.
     
  • Kullanıcılarımız istedikleri şekilde protez saç sistemlerini tedarik edebilirler. İsterseler daha sonra onu şekillendirebilirler.
     

Dezavantajları:
 

  • Protez saç sistemleri kendi yapılarını korumak için düzenli bakım gerektirir.
     
  • Zaman geçtikçe satın almış olduğunuz protez saç sistemi saç yoğunluğunu kaybeder.
     
  • Geçici sonuçlar sağlarlar. Protez saç sisteminizi çıkardığınızda, saç seyrelmesi ve saçsız bölgeler hala oradadır.
     
  • Protez saç sistemininizi periyodik olarak değiştirmeniz gerekmektedir.
     
  • Protez saç sitemlerinin doğal görünmesi için doğru ölçüde doğru alana uygulamanız gerekmektedir.
     
  • Bazı kullanıcılarımızın uygulama merkezlerinde bakım yaptırması gerekiyor.
     
  • Protez saç sistemleri hassastır ve saça nazik davranılmadığı takdirde kolayca zarar görebilir.
     
  • Çıkarma ve bakım süreci sabır ve ekstra özen gerektirir.
     
  • Protez saç sisteminin doğal ve saçınıza daha yakın görünmesini ne kadar çok isterseniz isteyin, bakımı bir o kadar uğraştırıcı ve maliyetli olacaktır.
     
  • Düşük kaliteli bir protez  saç sistemi satın alırsanız doğal görünüm elde edemeyeceksiniz.
     
  • Protez saç sistemi doğru şekilde uygulanmaz ise saç çizgisine zarar verebilir ve zamanla daha fazla saç dökülmesine neden olacaktır.
     
  • Protez saç sistemi iyi muhafaza edilmez ve bakımı zamanında yapılmaz ise, ter ve kir birikmesinden kaynaklanan bir koku hissedilecektir.

 

 

Bir Protez Saç Sistemi Ne Kadara Mal Olur?
 

ProtezSacSepeti.com | Blog
 

Protez saç sistemlerinin, neden saç dökülmesi yaşayan erkekler için ne kadar doğru bir seçim olduğunu bilmeniz ve anlamanız için gerekenleri ayrıntılı olarak tartıştık. Şimdi en büyük sorulardan biri, erkekler için bir protez saç sisteminin ne kadara mal olduğudur.

Protez saç sistemlerinin ücreti ne kadar? Hiçbir fikrim yok diyenler için, bu bloğumuz çok faydalı olacaktır. Protez saç sistemlerini çok yüksek fiyatlarla satan çok sayıda protez saç sistemi üreticisi, distribütörü bulunmaktadır. Peki kullanıcılarımız kendileri için en uygun fiyata yüksek kaliteli protez saç sistemini tedarik ederken nelere dikkat etmelidirler?

Bu sorunun cevabı için aşağıdaki araştırmaya bakalım.

Satın almak istediğiniz Protez saçınızın nasıl fiyatlandırılacağını ve kullanım süresi boyunca kullanıcıya mal olacak diğer faktörleri belirleyen birçok etken vardır.

Doğal İnsan Saçı ve Sentetik Saç - Bu konunun önceki kısımlarında, Protez saç sistemlerini tercih etmenin birçok avantajından bahsettik. Gerçek saçtan üretilmiş protez saçların daha doğal görünüme sahip olmaları, hem daha canlı ve nemli olmaları, hem de kolay şekillendirme özelliğine sahip olmaları onları sentetik saçtan üretilmiş protez saçlardan tam olarak farklandırıyor. Bu nedenle, gerçek saçtan üretilmiş protez saçların, sentetik saçtan önemli ölçüde daha yüksek maliyetli olması şaşırtıcı değildir.

Stoklanmış saç - depoda bekletilen hazır kalıp protez saçlardır. Standart özelliklerde, standart kalitede, yoğunlukta, modelde ve renkte olmaktadırlar. Sipariş zamanı aynı gün son tüketiciye ulaştırılabilmektedir.

Özel Üretim Protez Saç - Kullanıcının gereksinimleri doğrultusunda üretilmiş protez saç sistemleridir. Bu protez saç sistemlerine özel denmesinin sebebi, üreticinin her özel sipariş için özel protez saç sistemini oluştururken her bir ayrıntıya, ölçüye, renk uyumuna, saç modeline, yoğunluk derecesine dikkat ederek protez saçı üretmesidir. Bu üretim zor bir süreçtir, ancak kullanıcı için çok faydalıdır. Kullanıcılarımız, kusursuz bir doğal görünüm ve rahatlık elde etmek istediklerinde onlar için en iyi seçenek bu seçenek olacaktır. Özel sipariş formu hazırlandıktan sonra, üretim aşaması ortalama 8 ila 12 haftaya kadar sürkemtedir.

 

Özel Üretim Nasıl Yapılır?
 



Protez Saç | Üretimi nasıl Yapılır?
Temel malzeme - Herhangi bir kaliteli protez saç sistemi oluşturmanın ilk adımı olan temel malzeme, protez saç üretim maliyetlerini belirler. Tül altyapılı üniteler, tüm temel malzemelerden daha pahalı olan ana malzemedir. 

Alan Kapsamı - Saçın döküldüğü kısımları örtmek için gereken yüzey kaplamasının boyutu, erkekler için protez saç sisteminin fiyatını belirleyecektir. Maliyetten çok tasarruf etmeyi deneyerek, cildinizde saç olmayan kısımları tam olarak kapatan bir protez saç sistemi elde edemezsiniz. Bu sorunu uygulama merkezlerine giderek uzman kişilerden destek alarak çözüme ulaştırabilirsiniz. 

Protez Saç sisteminizi nereden alıyorsunuz? - Tüm saçlar eşit değildir ve protez saç sisteminizi nereden aldığınıza dikkat etmelisiniz. Kıvırcık, rahatsız edici, kaşıntılı ve çok doğal olmayan görünüme sahip çok ucuz bir protez saç seçmeye karar verebilirsiniz. Bunun yerine yüksek kaliteli saç sistemleri oluşturma konusunda geniş deneyime sahip köklü üreticileri bulmak çok kolaydır. Maliyetlerinin neden daha yüksek olabileceği konusunda iş miktarı, zaman, çaba, kullanılan yüksek kaliteli malzeme ve sunulan hizmetler dikkate alınmalıdır.

 

Protez saç sistemlerinin kullanım süresi ne kadardır?

Protez Saç kullanım Süreleri Hakkında
 

Protez saç sistemi satın almak isteyen erkekler için en büyük endişelerden biri, satın alacakları protez saç sisteminin kullanım süresinin ne kadar olduğudur. Bir protez saç sistemi, sınırlı bir kullanım süresine sahip geçici bir çözümdür. Göz önünde bulundurulması gereken bir çok faktörler vardır. Bu faktörler, erkekler için protez saç sistemini mümkün olduğunca uzun süre korumak için yapılıyor. Kullanıcılarımız protez saç sisteminin sadece kullanım süresinin uzun olması değil, aynı zamanda amacına hizmet ederek iyi görünmesini talep ediyorlar. Bahsı geçen faktörler aşağıdaki gibi sıralanmıştır:
 
  • Saç kalitesi
     
  • Temel malzeme
     
  • Bakım
     
  • Saç Şekli (Stili)
     
  • Depolama
     

1. Saç Kalitesi
 

Protez Saç Üretiminde Kullanılan Ham Saçlar
 

Erkekler için bir protez saç sistemi satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsur saçın kalitesidir. Protez saç sistemlerine olan talebin çok yüksek olması nedeniyle, günümüzde kullanıcılarımızın talebi üzerine daha da yüksek kaliteli saç sistemleri üretimine başlanmıştır. Yüksek kaliteli saç için 2 temel kavrama dikkat edelim:
 
  • Saç Tipi
     
  • Protez Saç  sistemi nereden alınır?
     
Yüksek kaliteli saç nereden satın alınır? Dünya çapında erkekler için ham saç satan binlerce satıcı var. Ucuz bir protez saç elde etmek mümkündür ancak kullanımı uzun sürmez ve istediğiniz doğal görünüme sahip olamazsınız.

Düşük kaliteli protez saç sistemleri uzun süre dayanmaz çünkü malzemenin kalitesi gerekli dayanıklılığı sağlamayacağından hızlı bir şekilde deforme olur. Protez saç üretiminde uzmanlaşmış güvenilir bir protez saç sistemi üreticisi bulun. Bahsı geçen üreticiler daha uzun süre dayanacak protez saç sistemlerinin yapımında yüksek kaliteli saç, malzeme ve uygun teknik kullanan özel protez saç sistemlerine sahiptirler.

Saç Tipi - Protez saç sistemlerinin üretimi için kullanılan saç tellerinin türü, onların ne kadar süre dayanıklı olacağının göstergesidir. Gerçek saçtan üretilen protez saç sistemlerindeki saçlar, uzun, kalın, parlak sağlıklı saçları olan kişilerden elde edilmiştir.


Doğal insan saçı nemi iyi alır ve bakım yağları kullanımıyla saç telini daha uzun süre nemli ve canlı tutmak için nemi hapseder. Protez saç, iyi nemlendirildiğinde yumuşak, parlak ve sulu kalır, bu da saç sisteminin ömrünü uzatır.

Sentetik saçlar, doğal insan saçı görünümünü taklit eden farklı bir plastik karışımından yapılır. Uzun bir kullanım için uygun olmasalar da, sentetik saçlar dünya çapında protez saç sektöründe çok kullanılıyor. Plastik liflerden yapılmış olması, nemi çok iyi tutmadığı anlamına gelir, bu nedenle hızlı bir şekilde yıpranır ve karışır.
 

2. Temel Malzeme
 

%100 Doğal Görünümlü Protez Saç Modelleri
 

Protez saç sisteminin üretimi söz konusu olduğunda, kullanılan altyapı tipi protez saç sisteminin ömrünü belirler. Temel malzemelerin bazıları çok dayanıklı ve bazıları çok hassas olan farklı malzemelerden yapılmıştır.

Dantel- inanılmaz hafiflik ve nefes alabilirlik sağlar. Dantel malzemesi hassastır, böylece kolayca yırtılabilir. Bir dantel tabanının tam dayanıklılık süresi 1 ila 3 aydır.

Mono (Monoflament) en dayanıklı temel malzemedir ve hasara dayanabilir. Mono tabanlı protez saç sistemlerinin kullanım süresi 6 ila 9 aydır.

Suni Deri (Poly) bu malzeme son derece görünmez saç çizgisi yaratmak için açık veya ten rengi malzemeden yapılmıştır. Suni Deri bazlı protez saç sisteminin ömrü, poly tabakanın inceliğine bağlıdır, örneğin Ultra ince Suni Deri saç sistemleri genellikle 1 ay arasında kullanım süresi sunarken, Poly Bazlı saç sistemleri ortalama 3-6 ay arasında kullanım süresi sunar.

 

3. Bakım
 

Protez saç sisteminizi uzun süre kullanmak istiyorsanız, ünitenize zamanında bakım yapmanız gerekmektedir. Protez saç sistemlerine yapılan bakım, olası hasarları önleyecek ve saç sisteminin bütünlüğünü koruyacaktır. Protez saçınız için günlük bakımı ihmal etmeyin çünkü bu bakım protez saç sisteminizi uzun süreli kullanmanız için çok önemli bir adımdır.
 

4. Şekillendirme
 

Protez Saçlara Fön çekerken dikkat edilmesi gerekenler.
 

Protez saç sisteminizin bakımı için tüm doğru adımları yapıyor olabilirsiniz ancak şekillendirme söz konusu olduğunda istemeden ünite altyapısına zarar verebiliyorsunuz.
 
  • Saçları şekillendirmek veya taramak için az zaman harcayın, saç şekillendiricilerden ve saç jölelerinden kaçının.
     
  • Şekillendirmeden önce saç kremi kullanın.
     
  • Karışmış saçları çözmek için geniş dişli bir tarak kullanın.
     
  • Şekillendirme sırasında nazik olun.
     
  • Isı şekillendirme araçlarının kullanılması saç üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Aşırı ısı protez saç sistemine zarar verebilir ve ömrünü kısaltabilir. Fön makinesini saça çok fazla yaklaştırmayın, aksi taktirde ünienizin tül bölümünü ısıya maruz bıraktığınız için eritmiş olacaksınız. Deforme olmuş bölgenin onarımı oldukça zor ve maliyetli olacaktır.
     
  • Çok fazla güneşe maruz kalmak, erkeklerin saç kökünün gelişimini kötü etkileyebilir. Spf'li bir saç nemlendirici ürünü kullanın veya uzun süre açık havada kalırken şapka takın. (önerilir)
     

5. Muhafaza
 

Protez saçınızı kullanmadığınız zaman, üniteyi düzgün bir şekilde muhafaza edin. Rutubetli ortamda bekletmemeye dikkat edin.
 
  • Protez saçınızı güneş ışığından uzak tutun.
     
  • Bir peruk standı kullanın.
     
  • Kullanıcıya protez saçın nakliyesi sırasında gönderilen üretici ambalajları asla çöpe atılmamalıdır. Saç değiştirme sistemini uygun şekilde muhafaza etmek için üniteye özel olarak üretilmiş ambalajı kullanın. Ambalaj ünitenin iyi korunmasını sağlar.
     

Protez Saç Sistemlerinin Bakımı Nasıl Yapılır?
 

Protez Saç Sistemlerinin Bakımı Nasıl yapılır?
 

Kaliteli protez saç sisteminizin sağlığının, parlaklığının ve yoğunluğunun tadını çıkarmak için zamanında bakım yapmanız şarttır. Bu bloğumuzda açıkladığımız gibi, saç değiştirme sistemi almak kendinize yapmış olduğunuz bir yatırımdır. Emek vererek kazandığınız paranızı bir protez saç sistemine harcadığınızda, bundan zevk almak ve ömrü boyunca iyi görünmesini istersiniz.

Normal yaşamınızı sürdürebilmek, yüzmek, terlemek, spor yapmak veya protez saç sisteminizi kullanırken tatil yapmak. Tüm bu zaman boyunca protez saçınızın iyi göründüğünden emin olmak için tüm gereken işlemleri yapmanız gerekir.

Protez saç sistemleri zor koşullara dayanıklıdır, ancak aynı zamanda hassastır. Bu nedenle düzgün bir şekilde ve zamanında bakım yapılmazsa temel malzemeler zarar görebilir. Protez saçlar, gerçek saç gibi görünebilme ve hissettirme özelliklerine sahiptirler. Doğal saçlarla kıyaslandığında, protez saç üniteleri defore olmaya eğilimlidir. Bir protez saç sistemi ciddi hasar gördüğü zaman onun onarımı çok zordur. Protez saç ustaları tarafından onarımı sağlanmaktadır. Protez saç değiştirme sistemi iyi korunmazsa, saçları dökülür ve karışır, saçlar kırılır ve şeklini kaybeder. Peki protez saç sisteminizi nasıl korumanız gerekiyor?

 

1. Nemli Saç (Islak Saç)
 

Islak Saçlarla Asla Uyumayın!
 

Nem, sağlıklı, doğal insan saçları ve protez  saç sistemleri için altın standarttır. Hepimiz saçlarımızın yıkanmış ve temiz olduğunu hissettiğimizde saç derimizin ne kadar ferah olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kullanmış olduğunuz ünitenizin bakımlarını haftalık yapmaınızı tavsiye ediyoruz. Protez saç sisteminiz düzgün bir şekilde nemlendirilmediğinde, kuru, kırılgan olur ve kolayca karışır. Saç telleri sonunda kopar.
 

Protez saç sistemine nem yükleme:
 

  • Protez saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra, saç sisteminin yeniden nem kazanması için, özel formüle edilmiş nemlendirici kremler kullanmaları gerekmektedir.
     
  • Protez saç sistemindeki saç tellerini nemlendirmek, onarmak, güçlendirmek ve genel sağlığını korumak için düzenli olarak yumuşatıcı bakım kremleri kullanın.
     

2. Protez Saç Sistemini Temizleyin
 

Protez Saç Sistemlerinin bakımı Nasıl yapılmalıdır?
 

Hem protez saç sistemini hem de kendi saçınızı yıkamak, protez saç sisteminin korunmasında önemli bir adımdır. Kir, yağ, kalıntı birikmesi ve yapışkan kalıntılarından protez saç sisteminizi temizlemek için zamanında bakım yapılması gerekmektedir. Saç düğümleri tıkandığında, bakteriler saç tellerini aşındırır saç düğümlerini kırılgan bırakır ve saç köklerine zarar verir. Bu da saç dökülmesine neden olur ve sonunda saç sisteminin doğal görünümünü ve ömrünü tehlikeye atar.

Bakım esnasında kullandığınız şampuana dikkat edin. Sert bileşenlere sahip olmayan protez saç üreticileri tarafından önerilen şampuanları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sülfat, paraben, sodyum, klor, propilen, mineral yağ, dietanolamin, kimyasal koku, sentetik renkler, dimetikon veya alkol içeren şampuanlardan kaçının. Saçlarınızı haftalık olarak yıkamayı hedefleyin. Haftada bir veya iki defadan fazla olmamak şartı ile protez saçınızı yıkayabilirsiniz.

Bakım esnasında ılık su kullanın ve sıcak sudan kaçının, aksi taktirde protez saç sisteminin temel malzemelerine ve uygulamış olduğunuz yapıştırıcılara zarar vermiş olacaksınız.
 

3. Yağlar
 

Yağların kullanımı, protez saç sisteminizdeki nem oranını korumak için eksik olan doğal yağı takviye etmenin harika bir yoludur. Protez saç sisteminizdeki saçların nem oranını korumak için saç bakım yağı kullanmanız gerekmektedir. Hasarı önlemek ve saç sistemini korumak için yağın tabana girmesine izin vermeyin. Sadece saçın uçlarına ve orta kısımlarına uygulayın.
 

4. Dolaşmış Saçlar Nasıl Taranır?
 

Protez Saç Kullanıcıları Saçlarını Nasıl bir Fırça ile taramalıdır?
 

Her zaman saçınızın matlaşmasından kaçının. Saçın dökülmesini önlemek için protez saç sisteminizin kaliteli saçlardan üretildiğinden emin olmalısınız. Kaybedilen saç telleri kurtarılamaz. Bu nedenle olası durumda kullanmış olduğunuz ünitede saç karışma durumu olduğunda, sabırla geniş dişli bir tarak kullanarak nazikçe karışan bölgedeki saçları açmaya çalışın. Saçınızı yıkamadan önce geniş dişli bir fırça ile nazikçe tarayın. Nemlendirici kremler, protez saç sisteminizde yaranmış düğümleri açmakta ve saç tellerini kayganlaştırmaya yardımcı olur. Protez saçlarınızı fazla taramaktan kaçının.
 

5. Güneş Işığı
 

Protez saç sisteminiz için ,fazla güneş ışığı saçlara zararlı olabilir. Güneşe aşırı maruz kalmak protez saç sisteminizi kurutabilir ve hasara neden olabilir. Protez saç sisteminizdeki oksijen molekülleri ile hava temas ettiğinde, güçlü UV ışınları saç tellerinizi turuncu / kırmızımsı bir renge dönüştürür. Bu oksidasyon olarak bilinen bir süreçtir. Zamanla saç milinin koruyucu dış tabakasına kademeli olarak zarar veren bir işlemdir.
 

Protez Saç Sistemini Güneşten Korumak İçin;
 

  • Doğrudan güneş ışığına maruz kalma sürenizi sınırlayın.
     
  • Bırakılabilir bir saç kremi veya spf'li bir ürün kullanın.
     
  • Bir şapka giyin.
     

6. Saçları Sürtünmeden Korumak
 

Islak Saçlarla Uyumanın Zararları!
 

Çok fazla saç kırılması, Protez saç sistemine zarar veren sürtünmeden kaynaklanır. Sürtünme çoğunlukla saçlarınızın evde bir yüzeye sürtündüğü zaman ve özellikle geceleri meydana gelebilir. Günün üçte birini uyuyarak geçiriyoruz, bu nedenle protez saç sistemini korumak için bir protez saç sistemi bakım rutinine sahip olmak çok önemlidir. Eğer pamuklu yastık kılıfları kullanıyorsanız, bu kılıflar sürtünmeyi arttırır ve protez saçınızda olan tüm nemi emer. Saç, kumaşa sürtünürken kurumaktadır. Ek olarak, sürtünme protez saçınızın taban malzemesine zarar verebilir. Protez saçınızı  koruyacak ipek veya ketan bir yastık kılıfını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.  Protez saçınızı nemli tutun ve karışıklığı en aza indirin. Islak saçlarla uyumayın.
 

7. Bir Protez Saç Uzmanı ile tanışın veya Protez saç uygulama merkezlerinden hizmet alın.
 

Birçok erkek, protez saç sistemlerin bakım süresini çok fazla iş, çaba veya gereksiz fazla zaman olarak algılayabilir. Bakım kesinlikle gereklidir, bu nedenle kendi kendinize yapamıyorsanız, protez saç sistemini kullanma ve uygulama konusunda uzmanlaşmış bir saç uzmanı edinin, ya da bir protez saç uygulama merkezinden yardım isteyin. Protez saç sistemin bakımı için bir rutin oluşturmalarına izin verin.
 

8. Protez Saç Sisteminin Uygulanması Ve Çıkarılması
 

Protez Saç Sisteminin Uygulanması Ve Çıkarılması
 

Protez saçınızı başınıza protez saç bantları ve sıvı yapıştırıcılar yardımıyla kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Walker Tape veya True Tape firmalarının orijinal ürünlerinden kullanırsanız protez saç sisteminin kayması veya düşmesi konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Kullanılan yapıştırıcının türüne göre, uzun süreli veya kısa süreli tutuş sağladığına bağlı olarak, protez saç sisteminin cilde yapıştırılması kadar, yapıştırıcı kalıntılarının da cildinizden temizlenmesi, tamamen çıkarılması önemlidir. Bir sökücü kullanabilir ve protez saç sistemini temizleyebilirsiniz. Endişelenmenize gerek yok, bu işlem Protez saç sisteminin taban malzemesinin hasar görmemesini sağlar.
 

9. Muhafaza
 

Protez saçınızı kullanılmadığınız zaman, onu düzgün bir şekilde muhafaza etmeniz, protez saçınızın uzun ömürlülüğünün temel kavramıdır.
 

10. Yüzme
 

Eğer ki yüzmeyi çok seven biriyseniz, protez saç sistemini kullanarak bir tatil planlamaya dikkat etmeniz gerekir. Okyanustan gelen tuzlu su ve yüzme havuzlarından gelen klor suyu protez saç sistemine zarar verebilir. Protez saçınızı korumak için;
 
  • Havuz bonesi takın
     
  • Bir bakım kremi (LEAVE-İN CONDİTİONER) kullanın
     
  • Saçları hafif bir yağla kaplayın
     
  • Sudan çıktıktan sonra PROTEZ saçınızı durulayın. Saçlarınızı nazikçe şampuanlayın ve kremleyin
     

En iyi Protez Saç Sistemi
 

Aşağıda piyasadaki en popüler protez saç sistemleri bulunmaktadır.
 

Poly Enjeksiyon Saç Sistemi Super Skin Protez saç
 

Poly Enjeksiyon Saç Sistemi Super Skin Protez saç ve yapıştırıcısı Great White

 

Enjekte Sistemi Altyapılı Protez Saç Model: BİO
 

Enjekte Sistemi Altyapılı Protez Saç Model: BİO
 

Monofilament Altyapılı Kenarları PU Kaplı ve Önü İnce Tül Los Angles Protez Saç Modeli 
 

Monofilament Altyapılı Kenarları PU Kaplı ve Önü İnce Tül Los Angles Protez Saç Modeli
 

Algılanamayan bir saç çizgisi ve daha fazla saç yoğunluğu isteyenler için mükemmel saç değiştirme sistemi.

Bu kılavuzun sonunda, bir saç değiştirme sistemi alma konusunda ikna olmalısınız. Yaşamı değiştiren değişimleri, saçsız erkekler için saç çözümleri sağladı ve eksik olan güven ve benlik saygısını yeniden canlandırdı. Olumlu etkileri yaygın olarak kabul edilmektedir. Popülerlikleri hızla artıyor. Erkekler artık saçsızlık rahatsızlıklarından ödün vermeye istekli değiller. Saç sorunu yaşayan erkekler protez saç sistemlerinden birini satın almayı tercih ediyorlar. Saç protezi sistemleri sayesinde aktif hayat tarzlarını güzel bir şekilde devam ettirebilirler.

 
  
 
Etiketler: Protez Saç, Protez Saç Uygulaması, Protez Saç Bakımı, Protez Saç Kullanımı, Protez Saç Kullanan Kişiler
Kasım 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR