S-Well Keratin Şampuan Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

S-Well Argan Şampuan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

S-Well Keratin Şampuan Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

S-Well Keratin şampuan her ne kadar piyasadaki en kaliteli ürünler arasında yer alsa da her saç tipine uygun olmadığını da belirtmekte fayda var. Saçın yapısı, sağlamlığı, elastikiyeti, kalınlığı, nem durumu birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle şampuan alırken seçici olmak önemlidir. Saç derisinde gözeneklilik fazla olan kişilerin bu durumu ortadan kaldırmak için keratin Şampuan kullanması gerekir. Yine de şampuan seçmeden önce saç tipinizi ve durumunuzu anlamalısınız.

Neden S-Well Keratin Şampuan?

Saçınızı çok çeşitli etkenlerden korudukları için S-Well keratin şampuan piyasada çok tercih edilir. İçerisinde bulunan aktif enzimler sayesinde saç dökülmesi ve kırılma problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. S-Well Keratin şampuanı kullanırken saçınızın güneşe maruz kalmasını ve tehlikeli UV ışınlarını önlemeniz mümkündür. Kıvırcık veya dolaşık saçlardan şikayetçi olanlar için S-Well keratin şampuan önerilir; çünkü bu, saçınızın sağlıklı, dolaşmayan, kabarmayan bir görünüm kazanmasına ve kabarma görünümünün azalmasına yardımcı olur. Sağlıklı ve güçlü saçları korumak söz konusu olduğunda bu ürün mükemmeldir. S-Well Keratin şampuan, seyrelme veya dolaşma gibi saç sorunlarıyla karşılaştığınızda hızlı bir şekilde çözüm bulmanızı sağlayacaktır. S-Well Keratin şampuanı yardımıyla saçlarınızın pürüzsüzlüğünü ve parlaklığını geri keratin tedavisinden sonra saçınızın bu şekilde kalması için gerekli tedavi sonrası beslenmeyi sağlamak gerektiğidir. İşte bu noktada S-Well keratin şampuanı saçlarınız için vazgeçilmez hale gelir. S-Well Keratin şampuanla saçınızın pürüzsüzlüğünü ve gücünü korurken, günlük stil rutininiz veya ağır hava koşullarına maruz kalma nedeniyle daha fazla zarar görmesini de önlemeniz mümkün.

Keratin Nedir?

Keratin, insan vücudunda da bulunan doğal bir proteindir. Ancak çevresel faktörler ve yaş gibi bazı etkenler sonrasında vücuttaki keratin miktarı azalmaya başlar. Bu nedenle dıştan alacağınız keratin desteği ile aslında kendinize bir çeşit protein takviyesi sağlamış olursunuz. Keratin hem cilt için hem de saç için kullanılabilir. Özellikle sağlıksız ve cansız saçları iyileştirme konusunda etkilidir. Saçlara keratinli bakım yapılmasının doğal nedeni, saçta eksilen miktarı gidererek doğal dengenin sağlanmasıdır. Keratin bakımı yapılan saçlar son derece parlak görünür. Bu nedenle saç bakımı için kullandığınız şampuanlarda keratin içerikli olan ürünlere yönelebilirsiniz. Ayrıca iki çeşit keratin şampuanı olduğunu da söyleyebilirsiniz. Çoğunda destekleyici bileşen olarak keratin bulunur. Bazılarında ana madde olarak keratin bulunur. İkincisi markalar tarafından çoğunlukla 'keratin şampuanı' olarak adlandırılıyor.
 

S-Well keratin şampuan blog yazısı

Keratinin Saçtaki Etkisi Nedir?

İnsan saçındaki keratin 19 aminoasitten oluşan bir proteindir. Bu asitlerden biri de sisteindir. Sistein kükürt bakımından zengindir ve saçtaki hücrelerin birbirine yapışmasında önemli bir rol oynar. Saçınız %8 nem, %3 mineral ve %89 keratin içerir. Yani saçınız çoğunlukla keratinden oluşuyor. Saçınızın iç ve dış yapısından sorumludur ayrıca saçınızın gücünden ve esnekliğinden de sorumludur. Saçınızdan bir miktar keratin çıkarıldığında yapısı dengesizleşir ve zayıflar. Sonuç zarar görmüş saçlardır. Saçlarınız bu duruma geldiğinde keratinli saç ürünleri işinize yarayacaktır. Saçlarınız yeniden güçlenir ve ilerde kırılma ihtimali azalır, üstelik keratin açısından zengin saçlar genellikle çok daha pürüzsüz ve kabarmaz. Çok fazla keratin proteininin saçlarınız için kötü olduğu yönünde bazı söylentiler var. İnsanlar saçınız çok fazla keratin emerse ne olacağını merak ediyor. Saçın yalnızca belirli miktarda keratin proteinini emebildiğini anlamak önemlidir. Bundan sonra artık kabul edilemez. Tıpkı maksimum miktarda suyu emebilen bir sünger gibidir. Bu nedenle saçın aşırı doygunluğu veya aşırı proteinlenmesi konusunda endişelenmenize gerek yok. Saçın hasarlı kısımları negatif yüklüdür. Saçın sağlıklı kısımları pozitif yüklüdür. Keratin yalnızca negatif yüklü bölgelere yapışır. Yani saç tekrar sağlıklı hale geldiğinde keratin artık kendine tutunamaz.
 

S-Well keratin şampuan blog yazısı

Etiketler: blog yazısı, S-Well Keratin Şampuan, Keratin nedir?
Eylül 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR