Protez Saç Üniteleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Protez Saç Üniteleri Hakkında Detaylı Bilgilendirme

 

Tanıtım

Saç dökülmesi, hayatınızda meydana gelen en rahatsız edici şeydir. Saç dökülmesinin ana nedeni stres, uyku düzeni bozukluğu, doğru beslenmeme ve diğer sorunlar olarak belirlenmiştir. Saç dökülmesi sorununa çözüm olarak çeşitli yollar aranmıştır. Erkekler için protez saç sistemleri saç dökülmeleri için en iyi ve en rahat çözüm olarak kabul edilmiştir. Günümüzde saç dökülmesi sorunu daha da artması nedeniyle, saç ünitelerinin popülaritesi her geçen gün artmaktadır.

Sonuç olarak, distribütörler, üreticiler ve kuaför salonları sahipleri stoklarında farklı çeşitlerde renklerde protez saç sistemleri barındırmak istiyorlar. Eğer protez saç sektörü ile ilgileniyorsanız veya bir kullanıcıysanız bu blog işinize çok yarayacaktır. Bununla birlikte bu bloğumuzda, Protez saç ünitelerinin nasıl temizleneceğini ve bakımını nasıl yapmanız gerektiği hakkında da bilgi vereceğiz.

Protez saç sistemleri, protez saç ve protez peruk olarak tanımlanmaktadır. Bu iki seçenek yaklaşık olarak aynı malzemelerden ve farklı protez saç üreticileri tarafından yapılmaktadır. Günümüzde saç dökülmesi sorunu yaşayan insanların sayısında bir artış olduğu için, bu sektörün giderek daha fazla protez saç ünitesi üreticisine ihtiyaç duyulduğu aşikardır.

Kullanıcılar saç dökülmesi sorununu aradan kaldırmak için protez saç kullanma yöntemini severler çünkü, protez saç sistemleri, uygulanması basit, uygun fiyatlı ve aynı zamanda acısızdır. Protez saç sistemleri kullanıcılarına geniş bir çeşit sunmaktadır. Protez saçın maliyeti üretiminde kullanılan malzemelere bağlı olarak değişir.

 

Protez Saç Ünitesi Nedir?
 

Falugnaft | Erkek | Protez Saç
 

Günümüzde moda trendleri daha uniseksüel hale geliyor. Protez saç üniteleri, alopesi ve diğer saç dökülmesi sorunlarına maruz kalan her türlü insana yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Protez saç sistemlerinin çoğu insan saçı, bazıları ise sentetik saçtan yapılmıştır. Protez saç sistemleri, alternatif saç seçeneği olarak son 3 ila 5 yılda popülaritesini artırmaktadır.

İnsan saçı veya sentetik saç olmak üzere iki çeşit protez saç ünitesi vardır. Ancak sizin için en uygun olan seçime karar vermeniz için belirli ünite kategorileri mevcuttur.

 

Protez Saç Ünitesi
 

İnsan Saçı

Gerçek saçtan üretilmiş protez saç sistemleri doğal bir görünüm sunar. Aynı zamanda kullanıcıların istedikleri saç şekillendirme seçeneklerini gerçekleştirmelerini sağlar. Bu protez saç sistemleri tam doğal bir görünüm sunuyor, aynı zamanda takma ve çıkarma esnasında oldukça dikkatli işlem yapılması gerekiyor. Fiyatı pahalıdır ancak doğal bir görünüm ve rahatlık elde etmek isteyen kullanıcılarımızın vazgeçilmez seçimidir. Zamanında bakım yaparak uzun süre kullanım yapılabilmektedir.

Tek Kişiye Ait Saç

‘Bakire saç’ dedikte bir çeşit insan saçı anlaşılmaktadır. Bakire saçlar, tek bir donörden elde edilen saçlardan üretilen yüksek kaliteli bir protez saç sistemidir. Bu protez saç tipinin en iyi özelliği boyanmamış ve ağartılmamış olmasıdır. Doğru bir şekilde kullanılırsa ve bakımı zamanında yapılırsa uzun süreli kullanım süresi sunmaktadır. Bakire saçlar Remy saçlara benzer ancak tüm Remy saçlar Bakire olarak bilinir.

Isıya Dayanıklı Fiber Kanekalon (sentetik) Saçlar

Fiber Kanekalon Saç | Gerçek İnsan Saçı
 

Sentetik saçlar her türlü saç şekillendirmesi yapabileceğiniz saç tipidir. Isıya dayanıklıdır ve insan saçı ile karşılaştırıldığında şekillendirilmesi daha zor olabilir. Sentetik saçlardan üretilen Peruklar ve Protez saçlar zamanında bakım yapılması şartı ile 4 - 6 aya kadar kullanım süresi sunmaktadır.
 

Sentetik Saç
 

Yüksek kaliteli sentetik saç, insan saçına benzediği için doğal bir görünüm sunar. Sentetik saçları, saç şekillendirmesi için çok fazla seçenek sunmaz ve daha az bakım gerektirir.

Sentetik perukları ve protez saçları ambalajından çıkardığınız anda takabilirsiniz. Bu tip saçlar insan saçına benzer, ancak daha az dayanıklıdır ve uygun bakım ile 2 ila 3 aya kullanım süresi sunar.

Sentetik saçlar gerçek saçtan üretilen protez saç sistemlerinden daha uygun fiyatlıdır ve çok dikkatli şekilde muhafaza edilmeleri gerekir. Çünkü uzun süreli kullanım süresi sunmuyor. Sentetik saçlar üzerinde saç şekillendirme aletleri kullanamazsınız. Sentetik saçlar, her seferinde saç görünüşlerini değiştirmeyi seven insanlar için mükemmel bir seçimdir.

Gerçek insan saçı üniteleri, değiştirme seçeneği en çok olan protez saç sistemleridir. Bu tip saçlar oldukça maliyetlidir, ancak daha uzun kullanım süresi sunmaktadırlar.

Sentetik protez saç üniteleri, kısa ve orta uzunluktaki tüm saç stilleri için en iyi seçenektir. Ancak kullanıcılarımıza bu ürünleri tavsiye ederken, bazı önlemler almaları gerektiğini de hatırlatıyoruz. Sentetik saçlara herhangi bir ısı işlemi uygulamayın; aksi halde saçınızda kalıcı hasarlara neden olur.

Kullanıcılarımız gerçek saçtan üretilmiş protez saçlar kullanıyorlarsa ısı aletlerini günlük olarak kullanabilirler. Gerçek saçtan üretilmiş protez saçınızı dilerseniz haftada yedi gün yedi farklı şekilde şekillendirebilirsisniz. Saç dökülmesi sorunu yaşayan kullanıcılarımız protez saç kullanarak yeniden özgüvenli bir şekilde sosyal hayatlarına devam edebiliriler.

Eğer bir salonunuz varsa ve müşteriniz size hangi protez saç ünitesinin kendisine daha uygun olacağını sormak için geldiyse onlara gerçek saçtan üretilmiş protez saç sistemlerini önermeniz en doğru teklif olacaktır. Gerçek insan saçları dünyanın farklı yerlerden farklı donörlerden toplanıyor. Yani bu sektöre yatırım yapmadan önce araştırma yapmanız gerekmektedir. Müşteriniz ne tür bir saç ünitesi seçerse seçsin kafa derisine uygun bir şeçenek olması gerekmektedir. Protez saç ve salon uzmanlarına göre, protez saç sistemleri ile yapıştırıcı kullanmak, saçınızın görünümünü daha doğal hale getirir.

Protez Saç Üniteleri Nasıl Uygulanır?


 

Günümüzde çağın çok gelişmesi birçok sektörde olumlu yönde ilerlemelere sebep oldu. Kullanıcılarımız saç dökülmelerine karşı cerrahi olmayan ve ağrısız bir yöntem arıyorlarsa onlar için en iyi seçenek bir protez saç sistemi satın almaktır.

Bir protez saç sistemi, saçsızlık sorunu yaşayan kullanıcılarımıza doğal saç görünümlerini yeniden geri kazandıran invaziv cerrahi olmayan çözümdür. Protez saç sistemlerini hem erkekler hem de kadınlar kullanabilirler. Genel olarak protez saç sistemleri saç dökülmeleri için seçebileceğiniz ve birisine önerebileceğiniz en etkili tedavidir.

Protez saç sistemleri kullanan kişiler genel olarak 25-30 yaşından büyük kişilerdir. Protez saç uygulamasından önce bir birey saç sağlığını ve yoğunluğunu göz önünde bulundurmalıdır. Protez saç sistemlerini kullandıktan sonra yoğunluğu daha yüksek ve daha dolgun saçlara sahip olacağınızdan emin olun. Protez saç sistemlerini kullanmak isteyen kullanıcılarımız, bir protez saç merkezini ziyaret etmeli ve süreç hakkında daha fazla bilgi edinmek için protez saç uzmanlarıyla konuşmalıdır.

Protez saç sistemlerinin uygulanması bir gün içinde gerçekleşen bir işlemdir. Bu işlem yaklaşık iki saat sürer ve kullanıcılarımızın cilt yapılarına göre bu süre değişiklik göstermektedir. Bu işlemi ilk kez yaptırmak için bir protez saç merkezini ziyaret etmelisiniz. Protez Saç sistemleri, kalite farklılıklarına göre çeşitlendirilmiştir.

Protez saç sistemleri, saç dökülmesi sorunu yaşayan tüm kullanıcılarımız için uygundur. Saç tipi ve saç dökülmesi miktarı ne olursa olsun herkes protez saç sistemlerini kullanabilir.

Bir protez saç uygulama merkezine gittiğinizde öncelikle ek saça ihtiyacınız olan yeri belirlemek için saçınızın durumunu inceleyeceklerdir. Daha sonra saçınıza daha dolgun bir görünüm kazandırmak için dikkatli bir şekilde örnek bir ünite yerleştireceklerdir. Cilt dokunuza, saçlarınızın yoğunluğuna ve ten renginize en uygun olan protez saç sistemi seçebilmeniz için mutlaka bir uzmandan yardım almasınız.

Protez saç uygulama merkezlerinde protez saç uzmanları, protez saç sıvı yapıştırıcılarını kullanarak protez saçınızı saç derinize sabitleyecektir. Bu sayede protez saçınız mevcut saçınızla bütünleşecektir. Daha sonra istediğiniz görünümü elde etmek için saçınızı kesebilir veya şekillendirebilirsiniz. Tüm dünyada bu çözümü denemiş, mutlu ve özgüvenli bir hayat yaşayan binlerce insan var.

 

Saçı Dökülen Kişiler İçin En iyi Protez Saç Ünitesi
 

Bio Model | Erkek Protez Saç
 

Protez saç sektöründe, aralarından seçim yapabileceğiniz yüzden fazla seçenek mevcuttur. Ancak uzun ömürlü ve etkili ürünü elde etmek için en iyi seçimi bulmanız gerekir. Protez saç üniteleri doğal ve etkili bir görünüm vermek için kullanılır. Bu, cerrahi saç ekimi işleminden çok daha iyidir.

Siyah protez saç üniteleri doğal bir görünüm için en iyi seçimdir. Hem erkekler hem de kadınlar bu protez saç sistemini kullanabilirler. Bu seçim çoğunlukla önerilen ve en çok seçilen protez saç sistemidir. Çünkü hiç kimse protez saç kullandığınızı anlamaz. Protez saç sistemleri, saç dökülmesine karşı en uygun fiyatlı bir çözümdür bu nedenle çok fazla para harcamadan mükemmel saçlara sahip olabilirsiniz.
 

Erkekler İçin Saç Ünitesi Çözümü
 

Erkek Protez Saç Modelleri
 

Hormonal ve genetik etkiler nedeniyle, erkeklerde olan saç dökülmesi kadınlardan daha çoktur. Hiç birimiz saç dökülmesini kabullenmek istemeyiz ve çözüm üretmek için çeşitli yollar ararız. Saç dökülmesi sorunu yaşayan erkekler yüksek özgüven kaybı yaşamaktadırlar. Bu sorunları çözmek için protez saç sistemleri kullanarak eskisinden bile daha iyi bir saç görünümüne sahip olabilirsiniz.

Satın alacağınız protez saçınızın rengine, dalgasına, saç yoğunluğuna ve stiline göre onları seçebilirsiniz. İki tip protez saç ünitesi mevcuttur: Biri sadece saçın dökülen yerlerine uygulanan diğeri ise full kep olarak bilinmektedir. İhtiyacınız olan kapsama alanına bağlı olarak birini seçmek sizin seçiminizdir.

Protez saç sistemlerinden bazıları yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiştir.

 

Kadın Medikal Perık | Erkek Medikal Peruk
 

Kullanıcılarımız uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli, erkek ve kadın protez saç sistemleri bulabilirler. Saç yoğunluğuna, dalgalara ve renge göre çeşitli protez saç tiplerini seçebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz protez saçınızı internet üzerinden sipariş edebilir yada bizzat mağazaya giderek satın alabilirsiniz. Kadınlar genel olarak hazır modellerden satın almak isterler.

Herkes farklı saç ünitelerini seçebilir ve farklı bir görünüm yaratmak için her gün bir tane takabilir. Bu saçlarını deneyimlemek isteyenler için iyidir.

Özel Üretim Protez Saç Ünitesi Uygulaması

Protez saç kullanmak isteyen birisi olarak en iyi deneyimi yaşamak istiyorsanız özel bir protez saç sistemi kullanmak sizin için en iyi seçenek olacaktır. Farklı saç yoğunluğuna, rengine, dokusuna ve uzunluğuna sahipseniz özel bir protez saç sistemi sipariş ederek kendiniz için en uygun seçeneği talep etmiş olursunuz.

Protez saç ünitesi üreticilerinin çoğu, tam olarak istediğiniz görünümü oluşturabilmek için bir şablon ve saç örneklerinden çalışmaya başlar. Protez saç sistemleri, biri dantel diğeri ise polimerler olmak üzere iki malzeme yardımı ile üretilir. Dantel ve polimerler arasındaki farkın ne olduğunu inceleyelim.
 

Dantel Kumaşlar
 

Dantel, kaliteli bir protez saç sisteminin saç çizgisini oluşturmak için kullanılan naylon ve polyesterden yapılmıştır. Doğal bir görünüm sunar ancak bu seçenek uzun süreli kullanım için iyi değildir. Bu tür kumaşlarla yapılan protez saç üniteleri doğal görünümleri ile meşhurdur. Dantel tabanlı protez saç sistemleri hafif malzeme ile yapılır, rahat ve nefes alabilir bir kullanım sunar. Eksik yönleri, pahalı, hassas ve daha az dayanıklı olmasıdır.
 

Poliüretan
 

Polimer tabanlı protez saç üniteleri, silikon ve Poliüretan’dan üretilir. Saç restorasyon sistemleri son derece dayanıklıdır ve takılması kolaydır.
 

Kişiye Özel Protez Saç Sistemi Nasıl Yapılır?
 

Kişiye Özel Protez Saç Tasarımı
 

Özel bir protez saç sistemi oluşturmak zor bir süreçtir. Özel protez saç sistemleri, kullanıcıların vermiş oldukları bilgiler esasında, kişiye özel en uygun protez saç sistemini sunmanın tek yoludur. Bu adımda, protez saç ünitesinin oluşturulması için fabrika tarafından saçın uygulanacağı alanın bir kalıbını oluşturmak için birkaç işlem yapılması gerekiyor. Bu işlemler sonrası size özel hazırlanmış olan ünite, başınızın boyutuna, konturuna ve şekline göre hazırlanır.
 
Güvenli ve rahat olmanızı sağlar. Burada önümüzdeki bölümde, adım adım kılavuzu sizinle paylaşacağız. Bu adımları okuyarak özel protez saç sisteminin nasıl doğru yapılacağını anlayabilirsiniz. Adımları takip ederek, kullanıcılarımız kendi istedikleri protez saç modeli için bir şablon hazırlayabilir ve üreticiye gönderebilirler.

Başlangıç olarak, Full Cap'mi yoksa normal ünitemi istediğinize karar vermelisiniz. Bir şablon oluşturmak için öncelikle ne tür bir saç modeli istediğinizi kararlaştırmanız gerekiyor. Saçın boyutunun ve uzunluğunun dikkate alınması, kapsama alanının belirlenmesinde büyük rol oynar.

 

Protez Saç Ölçüsü Nasıl Alınır?
 

  • Streç filmler kullanın
     
Bir şablon yapmak için öncelikle protez saç ünitesinin yerleşeceği yeri tam olarak belirlemek gerekmektedir. Bu aşamada sizlerin bir adet kalem ve streç film kullanmanız gerekiyor. Kalem ve streç yardımı ile ünitenizin yerleşeceği alanı görselde gösterildiği üzere belirtmeniz gerekiyor. Şimdi kafa derinize birkaç damla su koyun.
 
  • Streç Filmi başınıza sabitleyin
     
Şimdi streç filmi elinizin her iki tarafından başınıza yerleştirerek çekin. Ancak bunu yaparken, kafanızda herhangi bir yama oluşturmadığından emin olun. Şimdi sargıyı çekerek çenenizin altına çekin ve sıkıca tutun.
 
  • Sargıyı sabitleyin
     
Çenenizin altındaki düğümü bağladıktan sonra bantla sabitleyin. Bandı kullanmak için başınızın üst tarafından arkaya doğru başlamalısınız. Saç derinizin arkasına sabitleyin. Saç derinizin boyutuna göre başka bir bant yapıştırın. Bandı alnınıza gelecek şekilde yapmalısınız. Buna benzer şekilde, başka bir parçayı geriye doğru güvenli bir şekilde gerin. Sargı güvenli bir şekilde dışarı çıkana kadar bu işlemi yapmaya devam edin.
 
  • Çiz ve işaret et
     
Bu işlemleri yaparken doğru bir şekilde adımları takip etmeniz çok önemlidir. Çünkü protez saç üreticisi sizin tam olarak ona vermiş olduğunuz ölçümlere göre tasarım yapacaktır. Kafanızı streç filmle sardıktan sonra, tararımı yapacak usta tarafından sizlere verilmiş kalem ile ünetinin yerleşeceği alanı çizmeniz gerekmektedir.

Başınızın ön tarafındakı alanı kapatmalı ve ön saç çizgisinin F olarak işaretlendiğinden emin olmalısınız. Çizilen çizgi ile kaş çizgisi arasında 3 ila 4 parmak arası bir boşluk olmalıdır. Yani, önce çevreyi çizin ve bundan sonra herhangi bir ek stile ihtiyacınız varsa, işaretleyin.

Bunun için kesim çizgisini belirtmeniz ve ön tarafı başınızın arkasına işaret etmesi gereken çizgileri işaretlemeniz gerekir. Yani, genel olarak doğal görünüme göre bir kesim çizgisini işaretleyin. Bu şablonun üreticinize gerçekleri vermesi gerektiğinden emin olun. Özel sipariş hazırlandığında kişiye özel bir form oluşturulur. Bu formda kişinin özel bilgileri başta olmak üzere, oluşturulacak kalıbın en ince ayrıntısına kadar detaylarıyla belirtilmelidir.

 

Lifli Protez Saç Ölçüsü Alma Bandı
 

  • Saçınızın Yönünü İşaretleyin
     

Şablonları işaretlemeyi bitirdiniz mi? Tasarımı son bir kez kontrol edebilir ve üreticinizle paylaşmadan önce bazı önerilerde bulunabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra saçınızdan minimum 3-4 tutam kadar eklemeniz ve şablonunuza yapıştırmanız gerekiyor. Bu sayede üretici saçınızın rengi hakkında netlik kazanmış olacaktır. Bununla birlikte bu saç tellerinin saçınızın hangi bölgesine ait olduğunu da bildirmeyi unutmayın. Bunları göz önünde bulundurarak üretici sizin tam olarak hayalinizdeki protez saçı sizlere sunacaktır.
 

Protez Saç Uygulaması Öncesi ve Sonrası

Erkek Protez Saç | Öncesi | Sonrası
 

Protez saç üniteleri, kullanıcılarımızı dış görünüşleri açısından daha da güzel ve çekici kılar. Saç stillerini şekillendirmeleri için yardımcı olur. İster özel bir gün ister normal bir gün olsun saçlarınız parlak ve sağlıklı göründüğünde kendinizi daha özgüvenli hissedeceksiniz. Protez saç üniteleri, sentetik saç ve insan saçından üretilir ve herbirinin kendine has özellikleri vardır.

Günümüzde saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerin çoğu bu metodu kullanmaktadır ve olumlu sonuçlar almaktadırlar. Artık saç dökülmesi sorunu yaşayan insanlar güven, zarafet ve güzelliği elde etmek için protez saç ünitelerinin büyük rolünün olduğunu anlıyorlar. Protez saç sistemleri yardımı ile günümüzde moda olan saç stillerine sahip olmak artık çok kolay.

Saç, güzelliğin en önemli parçasıdır. Hem erkekler hem de kadınlar daha uzun, parlak, kolay şekillendirilebilen saçlara sahip olmak isterler. Protez saç üniteleri, aşırı saç dökülmesi sorunu yaşayan tüm kişiler için gereklidir. Orijinal saçınıza hiçbir zarar vermeden, hiçbir cerrahi ameliyat olmadan, saç dökülmesi sorununu aradan kaldırmak istiyorsanız sizde bir protez saç sistemi satın almalısınız. Bu tedaviyi kullandıktan sonra göreceğiniz çok fazla değişiklik var. Dünyanın her yerinden bu konuda yorumlarını paylaşan çok sayıda müşteriler var.

Kullanıcı deneyimlerini YouTube ve sosyal medya siteleri aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. Herkes daha gür, yoğun ve parlak saçların çok fazla özgüven yarattığına inanır. Her çeşit protez saç ünitesini ihtiyacınıza göre istediğiniz desen, yoğunluk ve renkte talep edebilirsiniz. Ayrıca daha önce protez saç sistemleri kullanmış ve oldukça memnun kalan kullanıcılarımızın yorumlarına ve videolarına sosyal medya üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hem erkekler hem de kadınlar saç dökülmesi nedeniyle pek çok sorunla karşı karşıyadır. Saç dökülmesi çoğunlukla hastalığa, hormonal dengesizliğe, kullanılan bir ilacın yan etkilerine bağlı olarak ortaya çıkar. Saçsızlık sorunu yaşan bireyler için protez saç sektörü sonsuza dek çözüm olarak bilinmektedir. Günümüzden halen geliştirilmekte olan Medikal Peruk ve Protez Saç sistemleri uzun yıllardır kullanıcılardan alınan bilgilere göre yeniden tasarlanmaktadırlar.

Protez saç sistemlerinin en iyi yanı, bakımının fazla bir miktarda para gerektirmemesidir. Saçsızlık sorunu nedeni ile kendinizi kötü hissettiğiniz pek çok durum ve olay yaşamışsınızdır. Ancak seçim yapabileceğiniz pek çok çözümü de vardır. Kendinize en uygun olan seçimi yaparsanız, her zaman özgüvenli, rahat, şık ve parlak saçlara yeniden sahip olacaksınız.

 

Protez Saçla Nasıl Yıkanmalı?

Protez saç kullanıcıları için genel olarak en zor adımlardan biri protez saçlarının suyla temaslarıdır.
Duş alırken aşağıda belirtmiş olduğumuz adımları takip ederek sorunsuz bir şekilde protez saçınızla duş alabilirsiniz.

Protez saç kullanıcılarının uygulamaları gereken ilk adım, saçlarını zeytinyağı ile nemlendirmeleridir. Daima boya fırçası kullanın ve her telin zeytinyağı ile kaplandığından emin olun.

Duş alırken az miktarda şampuanı su ile karıştırıp sprey şişede hazır edin. Bu şekilde şampuanı seyrelterek köpürmesini kolaylaştırabilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz bu sprey şişesini çalkalayarak saçınızın üst kısmına dikkatli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bu solüsyonu saçınıza çok fazla püskürtmeyin. Çok fazla püskürtmek saçın nem oranını bozar ve kötü bir görüntüye neden olacaktır. Ayrıca cilt derinizde de tahrişe neden olabilir.

Aynı zamanda şampuanı protez saçlarınızın cildinize yapıştığı kısma sürmemelisiniz. Eğer yanlışlıkla sürerseniz, bu yapıştırıcının etki gücünü zayıflatır ve saçların dökülmesine neden olur.

Duş alırken yumuşak bir sünger veya parmaklarınızla başınıza masaj yaparak şampuanı uygulayınız. Şampuanı saçınızda ovalamamanız tavsiye edilir. Tüm işlem boyunca sadece ılık su kullanın, daha sonra protez saçınızı mikrofiber havlularla kurulayın.
 

Protez Saçla Uyurken, Dikkat Edilmesi Gerekenler
 

Bir protez saç sistemi satın aldığınızda, aktivite konusunda dikkatli olmalısınız. Mümkün olan her önlemi almalısınız. Küçük bir hata bile protez saçınıza zarar verebilir. Protez saçınız ıslakken asla uyuymamanız gerekmektedir. Yatmadan önce saçınızın kuru olduğundan emin olun. Protez saç kullanıcılarının uyurken dikkat etmesi gerekenleri aşağıdaki gibi sıralayalım:
 
  • ​​​​​ İpek bir yastık kılıfı üzerinde uyumaya çalışın
     
Portez saç kullanıcılarının geneli yastık kılıfı olarak ipek kumaşlı yastıklar kullanmaktadır. İpek yastık pahalı bir seçenek olsa da rahat ve huzurlu bir uyku çekmenize yardımcı olur. İpek yastık, pamuk veya polyesterden çok daha iyidir.
 
  • Güvenli bir çözüm edinin
     
Uyumadan önce, protez saç sistemlerinizi çıkardığınızdan emin olun. Protez saç üniteleri ile yatmamanızı öneririz; çünkü uyurken protez saçınız çok karışıyor. Bu da saçınıza daha fazla zarar verebilir. Daha güvenli bir tutuş elde etmek istiyorsanız Walker Tape firmasının üretmiş olduğu Great White su bazlı protez saç yapıştırıcısını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kullanacağınız protez saç bantları sınıflarını sitemizden inceleye bilirsiniz. Aylık, günlük ve haftalık bakım için Protez saç bandı çeşitlerimiz mevcuttur.
 
  • Saçınızı Örün veya At Kuyruğu Şeklinde Toplayın
     
Kadın protez saç kullanıcılarımız için, uykuya hazırlanırken saçlarını, gevşek bir örgü, at kuyruğu şeklinde bağlamaları gerektiğini belirtmek isteriz. Bunlara dikkat edilmesi durumunda herkes saç karışıklığından kurtulabilir. Daha iyi koruma için saç filesi kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki önerileri göz önünde bulundurarak herkes alternatif protez saç veya saç ünitesine özen göstererek daha iyi bir uyku çekebilir.
 

Protez Saç Sistmeleri Nasıl Taranır?
 

Protez Saçları Geniş Dişli Taraklarla Tarayın!
 

Protez saçınızı doğru türde bir saç tarağıyla taramak kullanıcılarımız için çok önemlidir. Saç dökülmesinin çoğu, yanlış tarakların kullanımı nedeniyle oluşur. Protez saçlarınızı her gün tarayarak saçınızın dolanmasını önleyebilirsiniz. Saçınızı günde en az bir kez taramaya çalışın. Saçın daha uzun süre taranmaması önerilir, aksi halde protez saçınıza zarar vermiş olacaksınız.

Protez saç uzmanlarına göre, saçınızı yalnızca kuruyken taramanız gerekmektedir. Kolayca tarayabilmeniz ve dolaşan tüm saçları açabilmeniz için yalnızca geniş dişli tarak çeşitlerini kullanın. Her bir düğümü en az bir kez açmaya çalışın.

Protez saçınızı tararken dikkatli olun. Saçın kökünden dökülmesini önlemek için nazikçe taramanız gerekmektedir. Bir sonraki aşamada, saçınızı nasıl dikkatli bir şekilde temizlemeniz gerektiğini açıklayacağız.
Temizleme adımlarını doğru bir şekilde uygulayarak protez saçınızın ömrünü uzatmış olursunuz.
 

Protez Saç Üniteleri Nasıl Temizlenir?
 

Erkeklerin ve kadınların yaşlarının 30’u geçmesiyle birlikte saç dökülmesi sorunu yaşamaları normaldir. Eğer durumdan hoşnut değillerse onlar için en iyi ve en pratik çözüm protez saç sistemleri kullanmalarıdır.

Protez saç sistemi, kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan bir çözüm gibi görünse de günümüzde erkek kullanıcıları da az değildir. Protez saç sisteminizi satın aldıktan sonra, uzun süre kullanabilmeniz için ve harika görünüm elde etmek için ona çok iyi bakım yapmanız gerekmektedir. Çünkü, protez saç sistemlerine zamanında bakım yapılmazsa, dibine biriken kalıntılar onu kullanılamaz hale getirecektir.

Protez saç sisteminize bakım yapmak için yeterli bilgiye sahip değilseniz protez saç merkezlerinden yardım alabilirsiniz.

Sentetik saç veya insan saçından yapılmış erkek protez saç sistemlerinin saç ünitesindeki yapıştırıcıyı parmaklarınız yardımıyla çıkararak evinizde temizlemenin basit adımları vardır.

 

Sentetik Protez Saç ve İnsan Saçı Ünitesinin Temizleme İşlemi:
 

Sentetik ve Gerçek Saç Sistemlerinin Temizlenmesi
 

  1. Çok hassas bir şekilde, protez saçınızın karışıklığını gidermeye çalışın. Bu süreçte, her zaman uçlardan başlayın ve hasarı önlemek için yavaşça köklere doğru taramaya çalışın. Kuruduğunda saç ünitenizi dikkatlice tarayınız. Bir peruk standı kullanarak tarama ve diğer işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz
     
  2. Soğuk suyla doldurulmuş kaba az miktarda şampuan ekleyin. Şampuanı idareli kullanın. Saç ünitesini şampuanlı suya yatırın ve 5 dakika kadar bekletin. Saç ünitesini ezmemeye veya sallamamaya çalışın.
     
  3. Protez saç sistemindeki saçlar ve taban dahil tüm saç sistemini ıslatın. Sentetik veya insan saçından üretilen protez saçınızı ıslakken asla taramayın, aksi halde zarar verebilirsiniz. Saç üniteniz ıslakken bakım uygulamasına geçmek en uygun zamandır. Avuç içinize saç bakım kremi veya losyonu sürdükten sonra saçın heryerine eşit olarak yayın.
     
  4. Protez saç sisteminizi akan soğuk su altında tutarak durulayın. Fazla suyu akıtmak için nazikçe sıkın veya temiz, kuru bir havlu kullanın. Bükmemeye veya sıkmamaya çalışın. Ünitenin bant yapışan kısımlarına ve saç köklerine sürmemeye dikkat ederek ince bir tabaka saç kremi ve saç açıcı uygulayın. Protez saç tabanına saç kremi uygulamak dökülmeye neden olabilir.
     
  5. Bir süre sonra saç sisteminizi tamamen soğuk suyla yıkayın. Tüm bu işlemlerden sonra halen ünite üzerinde bant kalıntısı veya yapışkanlık kalmış ise Sas solvent yardımı ile mutlaka temizleyiniz.
     
Protez saç sisteminiz temizlendiğinde, ona bir saç bakım kremi uygulama zamanı gelmiştir. Elinize bol miktarda saç kremi sürün ve saç ünitenizin tellerine dikkatlice yayın.

Saç kreminin ünitenizin tabanı ile temas etmesine izin vermeyin. Saç kremini protez saç sisteminde birkaç dakika beklettikten sonra protez saç ünitenizi Bond Breaker Şampuan ile yıkayın.
 

Bir Protez Saç Ünitesinin Bakım Süresi Ne Kadardır?
 

Genellikle 2 -3 hafta kadar bir süre içinde bakım yapılması gerekmektedir. Bu da uzun vadeli bir kullanım süresi olarak bilinmektedir. Bu süre kadın saç ünitelerinde de geçerlidir.
 

Bu bölümde Erkek ve Kadın Protez saç ünitelerinin Bakım süreleri ile ilgili ayrıntılar yer alacaktır.
 

Protez Saçların Ömrü Ne Kadardır?

Protez saç sistemlerinin kullanım süresi kısa sürelimi yoksa uzun süreli mi? Bu işlem seçmiş olduğunuz protez saç sistemlerine bağlı olarak değişir.
 

Kısa ömürlü Protez saç sistemlerinin kullanım süresi ne kadardır?
 

Kısa ömürlü erkek protez saç sistemleri yaklaşık 2 - 3 aya kadar kullanılabilmektedir. Kısa süreli bakım yapan kişiler genellikle haftada 2 kere bakım yapmaktadırlar. Erkek protez saç sistemlerinin bir yıla yakın bir süre dayanmasını asla beklememelisiniz. Bu ürünler kısa süreli kullanım için tasarlanmıştır. Kısa süreli saç ünitelerine her 10 günde bir bakım yapmanız gerekmektedir.
 

Uzun ömürlü Protez saç sistemlerinin kullanım süresi ne kadardır?
 

Uzun ömürlü protez saç sistemleri 9 aydan fazla kullanım süresi sunmaktadır, çünkü bu Protez saç sistemlerinin tabanı cildinizin nefes almasına olanak tanır.

Ayrıca protez saç sistemlerini uzun süre kullanmak istiyorsanız, sıvı yapıştırıcılar kullanmanız gerekmektedir.

Genel olarak bakıldığında bu Protez saç sistemleri yaklaşık dokuz aylık bir kullanım süresi sunmaktadır. Protez saç sisteminizi çıkartarak bakım yapabilir ve tekrar uygulama yaparak uzun süre kullanabilirsiniz.

Erkek protez saç sistemleri, kullanıcılarının kafasına mükemmel bir şekilde uyması ve günlük egzersizlere dayanması için tasarlanmıştır. Bir erkek saç ünitesinin kullanım süresi, aynı zamanda saç ünitesinin nem oranına bağlıdır.
 

Kısa Süreli Protez Saç | Uzun Süreli Protez Saç

Erkek Protez Saç Ünitesinin Ömrü Kaç Aydır?
 

Yüksek kaliteli malzemeler ve iyi bir üretim göz önüne alındığında, zamanında ve doğru şekilde bakım ile birlikte, normal bir protez saç ünitesi ömrü yaklaşık 6 ila 10 aya kadardır. Bununla birlikte, protez saç sistemlerinin kullanım sürelerinin ne kadar sürdüğüyle bağlı olarak hala farklı faktörler de vardır. Bu faktörler aşağıdaki gibidir:
 

Protez Saç Sistemlerinin Ömrü:
 

Protez saç sistemlerinin ömrü, üretildiği yerden başlar. Protez saç sisteminizi, sizlere belirli bir garanti süresi sunan, saygın bir üreticiden satın aldığınızdan emin olun. Her bir protez saç sistemi özel olarak işlenmiştir, Uzun kullanım süresi vaad eden protez saç sisteminizi 6-10 ay arası bir kullanım süresiyle kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız protez saç sisteminin taban tipi, üretiminde kullanılan malzemeler, temizlik, bakım gibi etkenler protez saç sisteminizin kullanım süresinin belirlenmesine bizzat etki eden etkenlerdir.
 

Altyapı:
 

Protez Saç Altyapıları
 

Protez saç sistemlerinin saç dokusu ve saç tipi, saç ünitenizin ömrünü etkileyecektir. Hem erkekler hem de kadınlar için protez saç sistemleri mevcuttur. Bu protez saç üniteleri uzun kullanım süresine sahiptir.
 

Ek:
 

Protez saç uygulamasından önce, saç derinize masaj yapmalısınız. Saç derinizde herhangi bir yapışkan kalıntısı varsa, bu rahatsız edici bir bağ oluşturur ve saç ünitelerinize zarar verir.

Eğer daha güçlü ve uzun süreli bir tutuş elde etmek isterseniz, sizlere WALKER TAPE firmasının sıvı yapıştırıcılarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Saç derinize zarar vermemek için sıvı yapıştırıcının kullanım kılavuzunu mutlaka okumalısınız.
 

Protez Saç Sistemleri Nasıl Çıkarılır?
 

Kullanmış olduğunuz protez saç sistemlerini evde kendiniz çıkarabilir ve bakım yapabilirsiniz. Genel olarak en sağlıklısı bir protez saç merkezine giderek, ustalar yardımı ile bakımı en sağlıklı şekilde tamamlamanızdır. İlk başta sizlere, evinizde protez saç sisteminizi çıkarmak zor gelebilir ancak aşağıda belirtmiş olduğumuz adımları takip ederek işlemi en sağlıklı şekilde tamamlayabilirsiniz.
 

Protez saç ünitenizi kendi evinizde çıkarmak isterseniz, aşağıdaki adımları takip ederek işlemi tamamlayabilirsiniz.
 

C-22 Solvent ile Protez Saç Temizlenmesi
 

Protez saçınızı bir sökücü ile temizlemeden önce, bakım esnasında gözünüze ve yüzünüze her hangi  bir kalıntının gelmemesi için yanınızda bir havlu bulundurun.
 
  1. Protez saçınızın ön kısmını arkaya doğru klipsleyin. Bu işlem yapışkanın saçınıza bulaşmamasını sağlayacaktır. C-22 Solventi kullanarak ünitenin arka kısmından bandın yapıştığı alana püskürtün. Ardından yavaş yavaş üniteyi kaldırmaya başlayın.
     
  2. C-22 Solventi veya Action Solventi bir saklama kabına boşaltın. Kafanızdan çıkarmış olduğunuz ünitenin yapışkan yüzeyini solvent dolu saklama kabına yerleştirin. 15 dakika kadar beklettikten sonra nüiteyi solventten çıkarın ve su ile durulayın.
     
  3. Suda durulanmış üniteyi Bond Breaker şampuanı ile köpürtülmüş su dolu saklama kabına yatırın ve 10 dakika kadar bekletin.
     
  4. Bond Breaker şampuanı ünite üzerindeki bant ve yağ kalıntılarının temizlenmesinde sizlere yardımcı olacaktır.  Aynı zamanda sadece bakım zamanı kafa derinizi de Bond Breaker ile yıkamalısınız.
     
  5. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra üniteyi havlu üzerine yatırın ve kurumasını bekleyin. Ünitenin kuruması için olabildiğince ılık ısıda fön kullanın. Unutmayın ki ünitenin alt yapısı saç kadar ısıya dayanıklı değildir.
     
  6. Bakım işlemini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra uygulama aşamasına geçebilirsiniz.

     
Etiketler: Protez Saç, Protez Saç Üniteleri, Protez Saç Modelleri, Protez Saç Uygulaması
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR