Protez Saç Sistemlerinde Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Protez saç kullanıcıları, protez saç sistemlerinin bakımını yaparak onları belirli bir süreye kadar kullanmaktadırlar.

 Protez Saç Sistemlerinde Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Protez saç kullanıcıları, protez saç sistemlerinin bakımını yaparak onları belirli bir süreye kadar kullanmaktadır. Ancak zamanla protez saç sistemindeki saçlar yıpranmaya başlar ve hoş olmayan bir görünüm sunarlar. Bugünki bloğumuzda sizlere, protez saç sistemlerinin yıpranmasını nasıl önleyebileceğiniz ve kullanım süresini nasıl uzatabileceğinizi anlatacağız.
 

Protez Saç Sisteminizin Erken Yıpranmasına Sebep Olan Etkenler
 

İlk olarak protez saç sisteminizin erken yıpranmasına neden olabilecek etkenleri gözden geçirelim.Birçoğu su ile alakalıdır:

 

  • Sık sık klorlu veya tuzlu suda yüzmek
     
  • Protez saçın çok sık yıkanması
     
  • Sürekli terleme

Protez saç sisteminize davranış şekliniz de, onun yıpranma süresine büyük etki etmektedir. Bu etkenler aşağıda sıralanmıştır:

 

  • Protez saç ünitesine çok fazla dokunmak
     
  • Protez saçınızı aşırı şekillendirme
     
  • Protez saçınızın cildinize tam oturması için çok fazla tak-çıkar yapmak
     
Bu etkenler kullandığınız protez saç sisteminin zamanla yıpranarak, kullanılmaz hale gelmesine sebep olmaktadır. Bu etkenlerden bazıları protez saç sisteminizin dış görünümüne bazıları ise altyapısına ciddi zarar vermektedir.
 

Protez Saç Sisteminizin Aşınmasını ve Erken Yıpranmasını Önlemek İçin Bazı Ürünler:
 

Şu an sizlere sunacağımız ürünler, protez saç sistemlerindeki erken yıpranma ve aşınmayı önlemek için en çok kullanılan ürünlerdir.Meşhur protez saç bakım ürünleri üreticisi Walker Tape belirtmiştir ki, onlar için en başlıca hedef; müşterilerinin kullanmış oldukları protez saç sistemlerinin sunduğu görünümden memnun olmalarıdır. Bu sebepten dolayı Walker Tape, protez saç ünitelerinin altyapılarını ve görünümünü koruyan birçok protez saç bakım ürünleri üretmiştir. Bu ürünlerden bazılarını gözden geçirelim.
 

Başlangıç olarak TOP-LOCK KNOT düğüm tutucu spreyden bahsedeceğiz.
 

Top-Lock knot düğüm tutucu sprey, kullanıcılarımızın protez saç sistemlerinin harika bir görünüm sunmasına yardımcı olan en önemli ürünlerimizden biridir. Top-Lock knot düğüm tutucu spreyi, protez saç ünitesinin iç kısmına püskürterek, ünitedeki saç düğümlerinin gevşemesini önleyebilirsiniz. Spreyi üniteye püskürttükten sonra, kurumasını bekleyiniz. Sonrasında uygulamaya geçebilirsiniz.
 
Protez saçınızın daha yumuşak ve daha parlak olmasını, güzel bir görünüm sunmasını istiyorsanız, mutlaka Walker Tape Leave-In Conditioner bakım kremini kullanmalısınız.Protez saç sisteminiz, kullanıldıkça daha solgun ve yıpranmış bir görünüm sunmaktadır. Bunu önlemenin tek yolu, protez saç bakımı esnasında Walker Tape Leave-In Conditioner kremi kullanmaktır.Kullanım şekli ise çok basittir: protez saçınıza Leave-In Conditioner püskürtün ve geniş dişli tarakla tarayarak şekil verin.
 

Max Hold Sport ve Diğer Cilt Koruyucular

Max Hold Sport gibi cilt derisi koruyucularını kullanmanız için pek çok sebep vardır.  Çoğu protez saç kullanıcısı bu ürünü sadece ter önleyici olarak bilmektedir. Ancak Max Hold Sport’un sizler için birçok faydalı özellikleri vardır.Max Hold Sport ve diğer cilt koruyucu ürünler, sıvı yapıştırıcı ile cildiniz arasında koruyucu bir bariyer oluşturarak, hem cilt hem de protez saç ünitenizi korurlar. Bu da kullanıcılarımızın cildini kullanmış oldukları yapıştırıcıların bileşenlerinden korur, daha uzun tutuş süresi sağlar. Ayrıca oluşmuş olan bu bariyer cildinizde oluşabilecek olası tahrişe karşı güvenli bir koruma sağlar tahrişi azaltır.
 

Just-Rite Konumlandırma Spreyi:
 

Bu bakım ürünü Türkiye genelinde pek tanınmayan bir üründür.  Just-Rite konumlandırma spreyini hem yeni hem de eski protez saç kullanıcıları kullanabilirler.Just-Rite konumlandırma spreyini, protez saç ünitenizi kafanıza takmadan önce cildinize uygulamanız gerekmektedir. Bu sprey, protez saç bantlarının ve sıvı yapıştırıcılarının yapıştırıcılık özelliğini geçici süreliğine askıya alarak, protez saçınızı başınızda tam doğru şekilde yerleştirmenize ve konumlandırmanıza olanak tanır.
Eğer tek seferde protez saç ünitenizi cilt derinize yapıştıramazsanız yeniden  kafanızdan çıkarmanız ve takmanız gerekecektir. Bu durumda takdir edersiniz ki, yeniden sıvı yapıştırıcı ve bant kullanmanızı gerektirecektir.
Just-Rite konumalandırma spreyini kullandığınız zaman, tekrar ürün kullanmadan protez saçınızı kafanızda doğru şekilde konumlandırabileceksiniz. 
 

Protez Saç Sistemlerinin Yıpranmasını Önleyecek Bazı Tavsiyeler:
 

Yukarıda bahsi geçen ürünlerimizi kullanarak, protez saç sisteminizin raf ömrünü uzatabilirsiniz.
Ancak bizler protez saç bakımlarınızı evinizde yaptığınız zaman yanınızda olamayacağız  😊  Muhtemelen kullanıcılarımız bunları araştırmışlardır ancak sizlere hızlı bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Çünkü bu tavsiyelere uyarak protez saç sisteminizi uzun bir süre kullanabilirsiniz. Kim istemez ki? Bu yüzden aşağıdaki önerilerimizi dikkatle incelemenizi tavsiye ediyoruz:

Protez saç sisteminiz kafanızdayken nasıl duş almalısınız?

Duş aldıktan sonra mutlaka protez saçınızı havalandırmalı ve hafifçe kurutmalısınız. Daha sonra ise Walker Tape Leave-İn Conditioner bakım kremi kullanarak geniş dişli tarak yardımı ile protez saçınızı taramanız gerekmektedir. Bunu yaparak protez saçınızın daha canlı ve daha parlak bir görünüm sunmasını sağlayabilirsiniz.

Protez saç sisteminiz ile yüzerken nelere dikkat etmeli?
 

  • Protez saç kullanıcılarının çoğu yüzmeyi sever. Başlıktaki linke tıklayarak bu konu hakkında detaylı bilgi edine bilirisiniz.
  • Protez saçınıza şekil verirken, fön makinesini çok yaklaştırmamaya özen gösterin  Protez Saçlar Neden Dökülür?

  • Isı aletleri, saçınızın şekillendirilmesi ve dilediğiniz gibi bir görünüm sunması için kullanılan ürünlerdir. Ancak protez saçınızın fazla ısıya maruz kalması üniteye ciddi şekilde zarar verebilir. Bu yüzden biz her zaman kullanıcılarımıza ısı yardımı olmadan saçlarını şekillendirmelerini tavsiye ediyoruz.
     

 

 

 

Protez saç kullanıcıları, protez saç sistemlerinin bakımını yaparak onları belirli bir süreye kadar kullanmaktadırlar.

Etiketler: Protez Saç Sistemlerinde Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?
Mart 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR